ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Каква дограма да изберем?

Решили сте да сменяте дограмата вкъщи, но не знаете какво да изберете и се изправяте пред въпроса… Каква да бъде новата дограма?

В днешната блог тема ние от Varna Sea Build ще се опитаме да ви предоставим максимално подробна информация за видовете дограми и техните качества.

Смяната на стара дограма е дългосрочна инвестиция и съществен фактор за подобряване на качеството на живот. Избора на правилната дограма за вашия дом може да понижи сметките ви за ток, парно, както и значително да намали нивото на външния шум.

Пазара предлага голям избор от производители, видове, системи, профили, стъклопакети и обков. Всеки нормален човек би се объркал при наличието на такъв голям избор. Именно поради тази причина ние от Varna Sea Build ще се опитаме да ви бъдем полезни.

 

PVC, Алуминиева или дървена дограма?

 

дограма

 

 

Какъв вид дограма да изберем? PVC, алуминиева или дървена? Най – подходящата дограма за всеки случай е различна. Не можем да кажем “PVC-то е най – добро!”  Всеки вид помещение, къща, магазин или гараж има своите особености които да определят най – подходящия вид дограма. Цената, разбира се, също е определящ фактор при избора на дограма. Ще изброим всички плюсове и минуси на видовете дограма за да бъдем максимално полезни на нашите читатели.

 

PVC Дограма

PVC дограмата става все по – популярна и предпочитана в днешно време.

 Предимства – едно от основните предимства на пвц дограмата е добрата топлоизолация. Ниският коефициент на топлопроводимост задържа топлината в помещението с минимални загуби. Една от основните причини за подмяна на дограма е точно енергийната ефективност.

Друго основно предпочитано качество е минималното образуване на конденз сравнено с това на алуминиевата дограма. Ако все пак Дограмата ви се изпотява, може да прочетете защо се получава конденза в посочения линк.

PVC дограмата не се нуждае от третиране със специални препарати, както дървената и алуминиевата.

Освен всичко, имаме и голяма цветова гама.

И нека не забравяме, ЦЕНАТА на PVC дограмата сравнена, с алуминиевата и дървената, е значително по – ниска.

Недостатъци – високите температурни амплитуди са враг на PVC дограмата. Голямата разлика в температурата, може да доведе до изкривяване на профила.

При силно слънце, PVC  профилите често пъти пожълтяват. Това е свойство на пластмасата от което на можем да избягаме. Освен него, всички знаем, че пластмасата не е екологично чиста и съдържа токсични вещества (в много ниски стойности при употребата и като дограма разбира се).

 

Алуминиева дограма

Предимства – едно от най – предпочитаните предимства и качества на алуминиевата дограма е, че тя не се поддава на високи разлики в температурните амплитуди.

Почистването и става изключително лесно, без специални препарати и химии. Алуминия не търпи никакви промени по външния си вид.

 

Недостатъци като недостатък, един от основните, ще посочим високата цена. Како всички знаем, за обработката и добива на алуминии има много по – големи разходи, което разбира се увеличава цената на крайния продукт.

Като недостатък също ще посочим и топлоизолационните характеристики спрямо PVC дограмата. Ако поръчаме алуминиева дограма с прекъснат термо-мост обаче, топлоизолационните качества се доближават много до PVC дограмата, но самия продукт се оскъпява.

 

Дървена дограма

Предимства – предимствата при дървената дограма са доста повече от недостатъците. Тя превъзхожда и алуминиевата и PVC дограмата по редица параметри, но изисква своята поддръжка.

Дървената дограма има най – добри топлоизолационни свойства спрямо конкурентите си.

Кондензът е сведен до минимум. Все пак дървото е естествен дишащ материал.

Дървеният материал е екологично чист. Това го прави предпочитан от много хора.

 

Недостатъци основният от които е ЦЕНАТА. Дървените дограми са значително по – скъпи от конкурентите си.

Другите недостатъци които трябва да имаме предвид са:

– стареенето и деформацията на материала. Дървената дограма изисква боядисване, лакиране и третиране с подходящи препарати.

– дървената дограма е много привлекателна за вредители. Разбира се в 21 век има много препарати с които да третираме дървото и да избегнем щетите нанесени от вредители.

Надяваме се да сме били полезни и достатъчно обстойни в изброяването на предимства и недостатъци на различните видове дограма.

 

Това обаче, далеч не е всичко по темата. След като сте се ориентирали от какъв материал е най – подходящата за вас дограма,  е време да се изправите пред редица други трудни избори.

Как да се отварят прозорците, какъв да бъде цвета, какъв стъклопакет да изберем, какъв обков да има дограмата и тн.

“Varna Sea Build” съветва да се обърнете към специалистите в областта, за да бъде избора ви максимално добър. Всяко едно помещение е с различно изложение и има своите особености.

 

Не се колебайте да се свържете с нас за безплатна консултация!

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466 – офис

 

 

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ ОТ НАС:

« 1 of 5 »

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!