покриви от дървена конструкция с битумни керемиди

 

 

Покриви от дървена конструкция – предпазват сградата от атмосферните влияния. Следователно, върху тях трябва да се положи защитен пласт от материали, които не пропускат вода, осигуряват необходимата топлинна изолация и предпазват сградата от пожар.

Този защитен пласт се нарича покривка. Покривката се прави от отделни елементи – керемиди, етернитови плочи, метални листове, битумни керемиди и др. Тя трябва да се разположи на здрава и равна плоскост, която е в състояние да понесе както собственото си тегло, така и натоварването от сняг, и вятър.

 

Качествени покриви от дървена конструкция

 

Качествена дървена конструкция за покрив НЕ се получава с струпването на “камари” греди от горе му! Дървената конструкция на покрива, също трябва да се изпълни качествено и да съответства на нормите за товаро-носимост, огъване под натиск, здравина постигната с малко тегло на материала, но с правилна конструкция (правят се т.нар. “ферми”, “клещи”, “съчетани сглобки” укрепване сглобките с метални планки и др.).

Това трябва да са покривни конструкции, които ще издържат целия товар на всякакво покривно покритие, както и целия покрив. Не бива да бъдат ИЗЛИШНО тежки, но не бива да бъдат твърде леки, за да не бъдат отнесени от силен вятър. Обикновено всяка дървена покривна конструкция се укрепва върху съществуващи или предварително издени, бетонни или дървени “пояси”  или върху самата бетонна плоча.

дървена конструкция

Една малка част от изградените покриви от нас, може да разгледате в галерията на сайта ни. Използването на качествени материали и изградената технология за перфектна сглобка, гарантират дългия живот на покрива Ви.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466Офис

 

« 1 of 2 »