ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Шпакловане на таван

ШПАКЛОВАНЕ НА ТАВАН varna sea build

 

Шпакловането на таван е неизбежно, дори да е от гипсокартон. Таванът играе голяма роля в дизайна на интериора. Един добре направен таван, било то перфектно гладка и равна повърхност или модерен дизайн с гипсокартон, придава завършеност на помещението.

 

шпакловане на таван варна

 

Шпакловането е трудна за усъвършенстване техника, а когато говорим за шпакловане на таван, задачата се усложнява допълнително. За човек без опит, шпакловането на таван може да се окаже непосилна задача.

Днес ще се опитаме да разнищим темата за шпакловане на таван, тънкостите и малките хитрини свързани с процеса.

Самия процес на шпакловане на таван е доста труден за изпълнение. Неудобството свързано с гравитацията може да доведе до голяма загуба на материал. При неправилна техника или неопитна ръка, голяма част от шпакловъчната смес може да се окаже не на самия таван, а на пода.

Използването на професионална стълба е задължително. За да улесните работния процес, закачете кофата с шпакловъчната смес максимално близо до вас, за да не се налага да слизате непрестанно за материал.

Малък съвет за получаване на перфектно равна повърхност, е да се използва мощен фенер за осветяване на тавана. Чрез разпространяването на светлината лесно можем да доловим и отстраним неравностите.

С цел за заздравяване на тавана, може да постави мрежа за шпакловане. Мрежата може да предотврати последващо напукване на тавана или падането на шпакловка. При правилно поставяне на мрежата и качествено шпакловане, може да сме сигурни, че нашият таван ще бъде здрав дълъг период от време.

Важно е да знаем, че шпакловките които ползваме, независимо от какъв вид са, трябва да се разтварят само в студена вода.

Още за качествено шпакловане, може да прочетете тук.

Често пъти таваните имат различна структура и подравняването е абсолютно неизбежно. Тавана може да се състои от една или повече подови плочи, като смесите между тези плочи трябва да бъдат запечатани с хаван и чак тогава да бъдат шпакловани.

За да се изглади перфектно тавана, той трябва да бъде добре почистен от предишни покрития и прах. След получаването на перфектния таван остава и последната стъпка – полагане на грунд. За да се нанесе слой боя, е важно основата да бъде грундирана.

Шпакловка върху гипсокартон

Модерния дизайн на един таван или прикриването на недостатъци, става посредством таван от гипсокартон. Изграждане на фигури, скриване на дефекти и поставяне на осветление, са основните причини за изграждане на таван от гипсокартон. Той обаче, също трябва да бъде шпаклован.

Още за модерния дизайн и различните видове окачени тавани, може да видите тук.

Шпакловката върху гипсокартона е препоръчителна. При шпакловка на таван от гипсокартон е желателно да се полагат хартиени ленти от тавана към стената, за да се избегне напукване. Ако поставянето на този вид лента е пропуснато е задължително да се фугират ъглите с акрилен силикон.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466Офис

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!