ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Ремонт на баня – избор на фаянс и теракот

фаянс и теракот варна

Ремонт на баня. Когато предприемем ремонта на баня, тоалетна или мокро помещение, сме изправени пред редица дилеми относно материалите, санитарията, цветова гама и т.н. Когато започне ремонта, избора на санитария е много голям.

Мивки, шкафове, смесители, душове, душ кабини, огледала и аксесоари, трябва да бъдат добре съчетани и практични, за да постигнем оптимален ефект. Пред нас обаче, стои и още една дилема, а именно, избора на фаянс и теракот. Избора на плочки е много важен, тъй като те са лицето на вашата баня. Избора на плочки зависи не само от техния вид, но и от техните качества – здравина, водоустойчивост и поддръжка. Те варират и по размери, цвят, текстура и тн.

фаянс и теракот

ремонт на баня фаянс и теракот

При стартиране на ремонта на вашата баня, е добре да проучите пазара на фаянс и теракот, както и техните свойства и качества. Когато избирате фаянс и теракот, трябва да се предвиди тяхната здравина, според това къде ще бъдат залепени те. Пода в банята, поема най – голяма тежест, затова е добре да бъде предвидена здравината на плочките.

Теракота има голяма здравина, което го прави подходящ за подова настилка. Ако здравината плочките не е взета под внимание, те могат да се напукат и да последват вторични ремонти и оскъпяване. Фаянсовите плочки са подходящи за стените, тъй като здравината им е значително по ниска.

 

Размер на плочките и цветова гама

фаянс и теракот варна

Избора на размер и цвят на плочките за вашата баня могат да придадат желан визуален ефект или точно обратното. Грешния избор на големина на плочките може да предизвика визуален ефект с който банята ви да изглежда по – малка и затворена.

При поставяне на санитарията, може да се ориентираме дали имаме нужда от големи или малки плочки, от разстоянието между отделните елементи. За малки помещения, се препоръчва да се използват малки плочки. Големия размер на плочките, в малка баня,е предизвика негативния визуален ефект на смаляване на пространството. Малките плочки не са толкова предпочитани заради визията на фугите.

С времето, фугирането потъмнява. В големите помещения обаче, можем да се развихрим. Големи плочки, среден размер или различни комбинации с декоративни елементи, зависи изцяло от вас и вашия вкус. Повечето домакинства залагат на среден размер, който е оптимален за всички видове санитарни помещения.

Избора на цветовата гама, комбинациите от цветове и щампи, се оказва голямо предизвикателство. Всяка година навлизат нови стилове, щампи и цветове. Освен за модерна визия, избора на цветове за фаянс и теракота е от голямо значение за тяхната поддръжка. Избора на светлата гама е подходящ за малките бани.

 

Така те изглеждат по просторни и светли. Ако заложим на тъмната гама цветове, може да се окаже крайно неприятно при малките помещения. Големия размер на банята обаче, дава възможност за комбинации от цветове, декоративни елементи и др.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 –Технически ръководител

0988985466Офис

 

 

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ ОТ НАС:

« 1 of 4 »

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!