ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Изпотяване на дограма?

  • Защо дограмата ни се изпотява?

  • Каква е причината за изпотяване на дограма / конденз?

  • Как да решим проблема?

  • Трябва ли да сменяме цялата дограма?

  • Вредно ли е за дома ни?

  • Скъпо ли е?

 

На всички тези въпроси ние от “Varna Sea Build” ще отговорим днес.

 

изпотяване на дограма – каква е причината?

дограмата ви се изпотява варна

Некачествено монтиране често пъти собствениците на домове или къщи сами решават да предприемат смяната на дограма. На пръв поглед всеки си мисли, че не е толкова сложно. Дограмата бива поставена “криво ляво” и сме готови.

Без нужните инструменти, познания и опит, може да се получат много дефекти в последствие. ПВЦ дограмата има специфичен начин на монтиране. Много хора не знаят, но дограмата има вентилационни отвори, които да предотвратят появата на конденз.

Когато дограмата е некачествена изпотяването и е неизбежно.

 

Когато тези отвори биват запушени и попаднат под мазилката, вентилацията става невъзможна.

Те са предвидени според специални изчисления за движение на въздуха. Дори да пробиете отвори във вашата дограма, не е гаранция, че това ще набави необходимото движение на въздуха, за да спре изпотяването.

 

Каква е причината за конденз / изпотяване на дограма

изпотяване на дограма

Причините за конденз може да са много. Както казахме по – горе, може да е в следствие на неправилен монтаж. Може и да е в следствие на некачествена дограма. Некачествената дограма е на ниски цени и на пръв поглед не можем да преценим нейните недостатъци.

При идването на студените месеци, разликата на температурата вътре и вън, е много голяма.

 

Как да решим проблема и трябва ли да сменим цялата дограма?

Цялостната смяна на вашата дограма не е задължително. Консултацията със специалистите в областта е абсолютно задължителна. Те могат да преценят дали има нужда от цялостна смяна на дограмата или може да смените само стъклопакета.

Смяната само на стъклопакета, също е решение на проблема с конденза ако изложението и наличната дограма ви го позволяват. Според изложението на помещението може да се избере подходящ стъклопакет, който да има много по – голяма енергийна ефективност, спрямо предишния.

 

изпотяване на дограма – Вредно ли е за дома ни?

пвц дограма

Появата на конденз е предпоставка и за появата на влага в апартамента ни. Влагата е голям враг на нашето здраве и дом. При стичането на ситните капчици по дограмата и перваза те се просмукват в стените и мазилката.

В следствие на това се появява влага и мухъл. Разпространяването на мухъл е неизбежно. Помещенията с влага и мухъл са неблагоприятна и нездравословна среда за живеене. Ето защо трябва незабавно да предприемем мерки.

 

Скъпо ли е?

дограма варна

Цените могат да варират спрямо вашите нужди. Избора на дограма или стъклопакет е важно да бъде съобразено с изложението на жилището, метеорологичните условия на които ще бъде подложена и редица други.

Разбира се, когато се сменя само стъклопакет, цените са сравнително по – ниски. Смяната на стъклопакет не изисква много труд, материали или специални инструменти.

Смяната на дограма обаче, е по – дълъг и сложен процес. Цените там могат да варират в доста голям диапазон. Още за смяната на дограма, нейния ремонт и избора на марка, може да прочетете тук.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466Офис

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!