ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Къртене и извозване

При всеки започнат проект на по – сериозен ремонт, процесът на къртене и извозване е задължителна и неизменна част. Усвояване на тераса, ремонт на дограма, разширяване на стаи, направата на отвори за врати и прозорци и редица други ремонтни дейности са свързани с услугата..

 

кърти, чисти, извозва

Често пъти, при предприемане на даден ремонт, хората решават да действат без съдействието на професионалисти. Къртенето на плочки, бетон и прочие, на пръв поглед изглежда лесна за изпълнение задача. Уви, това далеч не е така. Демонтажът на дограма, плочки или къртенето на бетон, не е само разрушаване.

Процесът е свързан с много професионални машини и тежък труд. Произвеждането на огромно количество отпадъци и прах е сведено до минимум, когато къртенето се извършва от професионалисти. Големия обем на произведените строителни отпадъци, се изхвърля систематични, с правилните за съхранение чували и на предназначено за строителни отпадъци сметище.

 

къртене на бетон

kyrtene na beton

къртене на бетон

Къртене и извозване на бетон – може да се окаже много трудна задача за човек без опит. Макар и с подходяща професионална машина, може да има нежелани ефекти, както и повреждането на машината.

 

къртене на плочки

къртене и извозване

къртене на плочки

 

Къртенето на плочки също е свързано с техника, която за нетренирана ръка и око може да се окаже доста трудна задача. Нежеланите ефекти могат да бъдат много скъпи. Повредата на ВиК мрежа и окабеляване.

 

извозване

Извозването е последния етап на целия процес. Събирането на отпадъците в следствие на къртене, може да се окаже доста изтощително. Всички отпадъци се събират от работниците в здрави чували, които не позволяват за разпиляването на прах и отпадъци в апартамента или входа.

Изхвърлянето, на отпадъчния строителен материал, става на обозначено за това място.

Нека не забравяме, че сигурността и здравето ни са най – важни. Тежката задача свързана с къртене на бетон, плочки и др. е желателно да бъде оставена на професионалисти.

Ако все пак репите да действате на своя глава, ще ви дадем няколко съвета за правилно събаряне на стена.

Преди да започнете целия процес се уверете, че разполагате с нужните инструменти – чук, секач и кирка. Преди да започнете къртенето се уверете, че сте премахнали всички контакти и окабеляване, ако има такива.

 

ВАЖНО – НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ ОТ ЕДИНИЯ КРАЙ!

 

Систематично правете малки дупки по повърхността на стената. Препоръчително е да започнете от горната страна, непосредствено след средата. Пробиването на малки дупки ще доведе стената до вид, в който ще прилича на швейцарско сирене.

 

ВАЖНО – УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ СТЕНАТА НЕ Е НОСЕЩА! Събарянето на носеща стена може да предизвика голямо срутване.

“Varna Sea Build” съветва да се обърнете към професионални фирми.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365– Технически ръководител

0988985466– офис

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!