ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Ново или Старо строителство? Какво да изберем?

Предимства и Недостатъци

стар или нов апартамент

Старо или ново строителство

Както новото, така и старото строителство имат своите предимства и недостатъци. Кое е по – добре? Този въпрос си задава всеки който предприеме крачка да купува собствено жилище. Редица въпроси изникват в съзнанието ни на които трябва да си отговорим преди да закупим дадено жилище. Истина ли е твърдението, че новото строителство не е така качествено, както старото? Вярно ли е че цената на старите жилища пада стремглаво след определен период? В днешната блог тема ние от “Varna Sea Build” ще се опитаме да Ви представим нашите виждания и съвети свързани с двата типа строителство.

Ново строителство

Нека разгледаме предимствата и недостатъците свързани с новото строителство.

Бихме посочили като плюс това, че новопостроените сгради ще са в крак с последните архитектурни технологии,тенденции и дизайн. Безспорен факт е че, новите сгради имат много по – добра изолация от старите. Това е неоспорима предпоставка за по – добра енергийна ефективност, съответно и по – ниски сметки. При старото строителство допълнителното поставяне на топлоизолация и хидроизолация оскъпява имота и не дава същите стойности на ефективност. Огромен плюс е и факта, че при новото строителство, всеки строител дава гаранция на качеството за определен период от време. Това ще рече, че след покупка, вие не сте ангажирани по никакъв начин с финансови разходи при евентуална повреда на сградата (покрив, мазлки и т.н.).

Няма как да не посочим и минусите при новото строителство. Един от най – сериозните е високият процент на общите части. При закупуване на апартамент ново строителство в документите е посочена доста по голяма квадратура от реалната на апартамента. Така, ние като клиенти, заплащаме цена на квадрат за общи части, която остава неизползваема за нас. В случаите на закупуване на апартамент в голям жилищен комплекс, режийните такси са значително по – високи от обикновено.

ВАЖЕН СЪВЕТ !

*Винаги проучвайте строителя от който закупувате апартамент. Неговата история като такъв, е и неговата визитка.

Старо строителство

Едно от най – значителни предимства на старото строителство е цената. Цената е по – ниска. В сравнение с новото строителство, може да закупите много по – голям апартамент за същата цена. Друго голямо предимство е един много нашумял проблем в наши дни. Паркирането! Обикновено покрай старите сгради има много повече тревна площ и по добре изградена инфраструктура спрямо новото строителство. Има добре изградена връзка с главни пътни връзки, училища, паркове и спирки.

Няма как да не изброим и недостатъците. Големите и скъпи ремонти са неизбежни в даден момент. Всяка сграда има своя живот. ВиК мрежата както и Ел инсталациите са стари. Непредвидените строителни ремонти могат да се проявят както във вашето жилище, така и в общите части. Вторичния пазар можем да посочим като голям минус. След евентуална продажба след години, ще сте загубили голям процент от стойността на имота.

ВАЖЕН СЪВЕТ !

*При закупуване на апартамент старо строителство, не отлагайте ремонтите от типа смяна на ВиК и Ел инсталации. В последствие може да се окаже много по – трудно и скъпо.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОФЕРТИ:

0898793365 – Технически ръководител

0988985466 – офис

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Varna Sea Build