ГИПСОКАрТОН  и окачени тавани ВАРНА

 

Гипсокартон и окачени тавани – съвременното решение на множество строителни ремонти.  Има различни видове гипсокартон, които отговарят на различните нужди, според изискванията на нашите клиенти и според това какво ще ремонтират те. За баня се използва влагоустойчив гипсокартон, за помещение с камина е пожароустойчивият гипсокартон като правилен избор.

 

окачени тавани varna sea build

 

Гипсокартонът се дели на няколко вида – обикновен (бял на цвят), влагоустойчив (зелен на цвят) и пожароустойчив (розов на цвят). Обикновено по строителните борси стандартните размери са                   1.2м (ширина) и 2м (височина).

 

Видове гипсокартон 

 

Обикновеният гипсокартон  се използва се предимно в помещения с нормална влажност- за предстенни обшивки, преградни стени, окачени тавани, изработка на фигури, суха мазилка. Цветът на листовете хартия е бял, означава се GKB.

Водоустойчив гипсокартон притежава основно свойствата и характеристиките на обикновения гипсокартон, но различното при него е, че в сърцевината има вложен силикон и така той не променя структурата си, не се разгражда при наличието на влага. Зелен е на цвят. Приложението му е във влажни помещения, кухни, бани, перални и др. Означава се GKL.

Пожароустойчивгипсокартон – Този вид картон има всички изисквания на пожаро-безопастност, поради вложените в сърцевината фибри, които не позволяват разпространението на огъня. При него означението е GKF, характерният му цвят е червен. Едно от приложенията на гипсокартона е в окачените тавани, които биха дали един чудесен и модерен завършек на Вашия дом.

 

Окачени тавани Варна

Все по-голяма популярност придобиват окачените тавани. Причината за това може да се търси в многобройните им предимства: придава завършеност на всяко едно помещение, монтажът и демонтажът са бързи и лесни-може да се извършат от сам човек.

Не са необходими специални предпазни средства при работа, плочите са много леки и се разкрояват лесно с нож. След монтирането им се забелязва подобряване на акустичната среда и вътрешния микроклимат. Изделията не гният и не са среда за развитие на микроорганизми.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 –Технически ръководител

0988985466Офис