Течна или битумна хирдроизолация с газопламъчно залепване

 

И двата вида хидроизолация си имат място за приложение и правилно функциониране. Необходима е преценка на професионалист, който ще реши кой материал да се ползва за ремонта, подготовката му и полагането му по технология на производителя на избраният материал.

 

Какво е битумна хидроизолация?

 

Битумна хидроизолация представлява материал, който е изработен от битумна мембрана стъкло, фибран, мрежа или полиестер. Изолациите се делят основно на няколко основни видаВоалит, Полизол, Хидрозол, AVP APP, SBS и др. Покачествените материали се различават по това, че могат да се огъват при минусови температури от 0 до – 250 градуса.

 

Колкото повисоки са отрицателните температури толкова по-здрава и еластична е хидроизолацията. Качествените битумни изолации са изработени от дестилиран модифициран битум с елостомерни полимери, с които материала е поразтеглив с поголяма еластичност, а при огъване на минусови температури не позволява напукване и счупване – това го определя като качествен.

 

Полагане и залепване на хидроизолация

  1. Подготовката на основата трябва да е чиста и суха без неравности, ако има ръбове и грапавини и неравности трябва да се премахнат, а при необходимост се полага циментова замазка
  2. Полагане на битумен грунд с мече или четка
  3. Полагане на хидроизолация трябва да става със застъпване от 8 до 10см.
  4. Залепването е с газопламъчна горелка. Нагретите участъци трябва да се притискат със специално метално валяче. Между двата застъпа, трябва да се стече битум от 1см. – това е признак за добра заварка.
  5. Всички участъци с повдигане на хидроизолацията като бордове, стени и ръбове трябва да се запечатат с битумен силикон – битустик.

 

Какво е течна хидроизолация?

Течната хидроизолация има по голямо приложение от битумната заради полесното и полагане на вертикални стени и основи с по грапави участъцибасейни, цистерни резервоари, покриви и много други.

Подготовката на основата е същата като при битумната хидроизолация. Задължително е да се навлажни и обезпраши. 

 

хидроизолация varna sea build

 

Полага се по следният начин:

  1. Материалът се подготвя според указанието на производителят. Нанасянето става с четка с дръжка, която е добре да има по-дълъг косъм.
  2. Полагане на грунд от производителят и след около 40 минути се нанася първи пласт с армирана мембрана от производителят.
  3. След изсъхването на първият пласт се нанася втори с армирана мембрана, съхнене и пак полагане на изолация – така докато не станат от 5 до 7 намазвания.

 

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 –Технически ръководител

0988985466Офис