Хидроизолации ВАРНА

Течна или битумна хирдроизолация с газопламъчно залепване

И двата вида хидроизолация си имат място за приложение и правилно функциониране. Необходима е преценка на професионалист, който ще реши кой материал да се ползва за ремонта, подготовката му и полагането му по технология на производителя на избраният материал.

Какво е битумна хидроизолация?

Битумна хидроизолация е материал, който е изработен от битумна мембрана стъкло, фибарна, мрежа или полиестер. Изолациите се делят основно на няколко основни видаВоалит Полизол Хидрозол AVP APP SBS и др. Покачествените материали се различават по това, че могат да се огъват при минусови темперетури от 0 до – 250 градуса. Колкото повисоки са отрицателните температури толкова поздрава и еластична е хидроизолацията. Качествените битумни изолации са изработени от дестилиран модифициран битум с елостомерни полимери, с които материала е поразтеглив с поголяма еластичност а при огъване на минусови температури не позволява напукване и счупване – това го определя като качесествен.

Полагане и залепване на хидроизолация

  1. Подготовката на основата трябва да е чиста и суха без неравности, ако има ръбове и грапавини и неравности трябва да се премахнат, а при необходимост се полага циментова замазка
  2. Полагане на битумен грунд с мече или четка
  3. Полагане на хидроизолация трябва да става със застъпване от 8 до 10см.
  4. Залепването е с газопламъчна горелка. Нагретите участъци трябва да се притискат с специално метално валяче. Между двата застъпа трябва да се стече битум от 1см. – това е признак за добра заварка.
  5. Всички участъци с повдигане на хидроизолацията като бордове, стени и ръбове трябва да се запечатят с битумен силикон – битустик.

Какво е течна хидроизолация?

Течната хидроизолация има поголямо приложение от битумната заради полесното и полагане на вертикални стени и основи с пограпави участъцибасейни, цистерни резервоари, покриви и много други.

Подготовката на основата е същата като при битумната хидроизолация. Задължително е да се навлажни и обезпраши. 

Полага се по следният начин:

  1. Материалът се подготвя според указанието на производителят. Нанасянето става с четка с дръжка, която е добре да има по-дълъг косъм.
  2. Полагане на грунд от производителят и след около 40 минути се нанася първи пласт с армирана мембрана от производителят.
  3. След изсъхването на първият пласт се нанася втори с армирана мембрана, съхнене и пак полагане на изолация – така докато не станат от 5 до 7 намазвания.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466 – офис