ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

Видове комарници

Комарници – задължителен “аксесоар” на дограмата. Много често обаче, при поставянето на комарници се срещаме с редица проблеми и трябва да изберем от кое удобство да се лишим. Пример за това е когато поставяме комарник на балконската врата. Когато той се отваря навън, често пъти се среща с простора.

Ето един начин по който комарниците могат да ни лишат от дадено удобство. Друг пример е когато имаме двойно отваряща се врата. Трябва да изберем само едно от крилата на вратата, за да поставим комарника.

В противен случай, трябва да има профил по средата, който може да не желаем. Друго неудобство може да бъде създадено при поставянето на комарници на плъзгаща се дограма. Тогава можем да имаме само статичен комарник, тъй като често пъти касата на дограмата не позволява да се постави плъзгащ комарник.

 

видове комарници – предимства и недостатъци

кокмарници

В днешната блог тема ще ви покажем различните видове комарници, техните предимства и недостатъци.

 

ролетни комарници

комарници

Един от най –  оптималните варианти за комарници са ролетните комарници. Този тип комарник може да се вдига и спуска. Лесния монтаж и демонтаж, е голямо предимство. Така комарника може да бъде лесно свален за почистване или да бъде прибран през зимните месеци, когато е ненужен. Когато комарника е прибран през зимния период, неговият живот се удължава.

 

статични комарници

статични комарници

Статичните комарници са подходящи за прозорци които се използват предимно за проветряване и няма необходимо преминаване през пространството. Техен недостатък е трудния демонтаж, което възпрепятства тяхното правилно съхранение през зимния сезон.  Монтажа и демонтаж се осъществява посредством специализирани за целта куки, магнити и райбери.

 

комарници на панта

комарници на панта

Комарниците на панта са специално разработени за балконски врати. Поставянето им на прозорци също е възможно и понякога доста практично. Комарните мрежи поставени на панти са надеждни и удобни. Механизмът на комарниците на панта е изключително опростен, което на практика удължава техния живот. Дългия живот ги прави едни от най – масовите.

комарници “плисе”

комарници плисе

Комарниците плисе са едно ново и иновативно решение. Те са изработени от мрежа, направена да издържа на слънчевите лъчи и високите разлики в температурата. Предимствата на този вид комарници са, че са  лесни за поставяне и на достъпна цена.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466Офис

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!