ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ЖИЛИЩА

ВиК Ремонти – тръби от полипропилен

ВиК ремонти – много неприятно преживяване. Процеса е свързан с къртене на плочки, подмяна на тръби и куп други трудоемки процеси. Изграждането на ВиК мрежата трябва да бъде прецизно, по стандарт и с качествени материали.

След полагането на ВиК инсталацията, тя бива скрита от замазка. Инсталацията трябва да бъде направена правилно, за да не се налага да къртите мазилката при евентуален теч. При този тип ремонти, уменията на работника не отстъпват по важност от избора на материали.

 

вик ремонти и услуги

 

Тръби от полипропилен

Избора на материал за тръбите при съвременните ВиК ремонти най – често е полипропилен. Тръбите от полипропилен са с доказани по – добри качества от стоманени поцинковани и черни тръби, които се използваха в миналото. Полипропиленовите тръби издържат на много по – високо налягане и имат по – добри температурни показатели в студените месеци.

Гладките стени на тръбите от полипропилен, не предразполагат образуването на налепи и котлен камък. Освен това, те са леки и по лесно се работи с тях и така се намалява времетраенето на вашия ВиК ремонт.

вик ремонти варна

Основни предимства:

  • не съдържат отровни съставки и напълно отговарят на изискванията на стандарта за тръбопроводи за питейна вода
  • много добър термо и звукоизолатор
  • ниско тегло (9 пъти по-леки от стоманата), което улеснява транспортирането им и работата с тях.
  • ниски загуби на налягане, благодарение на гладката им повърхност, която не позволява наслагания по стените на тръбите, турбуленции и триене
  • дълъг живот, благодарение на тяхната устойчивост на въздействието на околната среда и липса на корозия

Varna Sea Build” съветва, при предприемане на ремонт на ВиК мрежата, да проверите качествата на материалите които ще използвате. Използването на съвременни материали, ще удължи живота на вашата ВиК мрежа значително.

При изработката на мрежата, снадките на тръбите са от голямо значение. Снадките на полипропиленовите тръби са много устойчиви на огъване и много надеждни. Снаждането на тръбите става чрез нагряване. Нагряването не бива да бъде повече от 7 – 10 секунди. При прегряване на тръбите, те се стапят и по този начин се запушват, като не позволяват на водата да премине през тях.

Ниското налягане и липсата на течаща вода, са показателни за стопени и запушени тръби.  Важно е тръбите да бъдат добре почистени от прах, за да стане здрава снадката. При липсата на фабрични снадки с гумичка, може да се използва и газова горелка.

Тръбата която е от външната страна бива нагрята за да се отпусна, а тръбата която се вмъква не се нагрява и трябва да влезне поне 10см навътре. Последната стъпка е намазването със специално лепило за ПВЦ тръби.

Varna Sea Build” съветва да не предприемате сами ремонт на ВиК мрежа, тъй като се изискват специални уреди, умения и познания.

Когато полагането на ВиК мрежата изисква да има завиване, не се използват колена. Колената могат да доведат до запушване на мрежата. За да избегнем нежелания ефект на запушване се използват дъги.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ОГЛЕДИ

0898793365 – Технически ръководител

0988985466Офис

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Varna Sea Build

Харесахте ли тази БЛОГ статия? СПОДЕЛЕТЕ НИ!